Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14832
Назва: Засади етики та ділового протоколу в країнах ЄС
Автори: Чичкало-Кондрацька, І.Б.
Титаренко, Л.М.
Тематичні ключові слова: етика
етичні норми
діловий протокол
принципи ділового протоколу
корпоративна етика
кодекс етичної поведінки
Дата публікації: 17-сер-2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: Досліджено суть та складові етики та ділового протоколу в країнах ЄС на загальнонаціональному та корпоративному рівнях. Зокрема, охарактеризовані національні особливості ділового етикету і ділових комунікацій Німеччини, Італії, Франції та Іспанії. Охарактеризовано складові ділової етики та культури ведення ділових переговорів між потенційними партнерами: індивідуальний підхід, зрозуміла мова для клієнта, діловий підхід до спілкування, пунктуальність, бездоганний зовнішній вигляд, мовленнєвий етикет, підготовка до спілкування, толерантність тощо. Встановлено, що використання принципів та норм етики ділових стосунків впливає на культуру ділового партнерства та продуктивність зовнішньоекономічних зав’язків країн-партнерів. Доведено, що сучасне ділове спілкування має базуватися на загальноприйнятих етичних цінностях і принципах.
Бібліографічний опис: Чичкало-Кондрацька І.Б. Засади етики та ділового протоколу в країнах ЄС / І.Б. Чичкало-Кондрацька, Л.М. Титаренко // Ефективна економіка. – 2023. – № 8. – DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2023.8.2.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14832
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та туризму

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2ЧичкалоТитаренко_печать.pdfСтаття321.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.