Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14828
Назва: Формування структури проєктного управління на основі стандартів управління якістю
Автори: Хадарцев, О.В.
Моргун, А.В.
Тематичні ключові слова: управління проектом
управління якістю
організаційна структура
стандарт управління
проектна команда
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: Міжнародний університет фінансів
Анотація: У статті розглянуто теоретико-методичні засади щодо формування структур проектного управління в межах існуючої організаційної структури управління, на основі стандартів управління якістю. Вихідними постулатами формування визначено методичні основи світової практики якісного управління проектами (PMP, TQM) та стандартів якості (ISO 9000, ISO 14000, ISO 22000). Наведено ключові характеристики даних стандартів та їх взаємозв’язок з ефективністю бізнес-процесів. Визначено важелі та інструменти впливу стандартів управління на підвищення ефективності господарської діяльності підприємства, його проектної діяльності зокрема. Запропоновано формування проектної команди для ПрАТ «Фірма «Полтавпиво», шляхом залучення основних виконавців з існуючої організаційної структури управління, у відповідності до вимог забезпечення управління якістю. У складі заходів також запропоновано створення центрів відповідальності, що у підсумку дозволить підприємству забезпечити істотно вищу якість проектного управління.
Бібліографічний опис: Хадарцев О.В. Формування структури проєктного управління на основі стандартів управління якістю / О.В. Хадарцев, А.В. Моргун // Підприємництво та інновації. – 2019. – Вип.10. – С.100-107. – DOI: 10.37320/2415-3583/10.15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14828
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хадарцев_Моргун_стаття.pdfСтаття388.14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.