Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14812
Назва: Фінансові потоки підприємства та напрями їх оптимізації
Автори: Міняйленко, І.В.
Сосновська, О.О.
Тематичні ключові слова: фінансовий потік
фінансові ресурси
грошові потоки
середньозважена ціна капіталу
чистий грошовий потік
фінансова стійкість
фінансовий леверидж
оптимальна структура капіталу
Дата публікації: 11-лис-2019
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Анотація: У статті розкрито зміст фінансового потоку підприємства, досліджено теоретико-методичні основи та узагальнено сучасні наукові підходи щодо його трактування. Обґрунтовано актуальність та необхідність оптимізації фінансових потоків підприємства з метою забезпечення його ефективної діяльності. Визначено сутність, основні принципи, етапи та роль процесу оптимізації фінансових потоків для забезпечення фінансової стійкості суб’єктів господарювання на ринку. Розглянуто критерії та основні методи оптимізації фінансового потоку підприємства. Встановлено, що оптимізація та збалансування грошових потоків проводиться шляхом виявлення та реалізації резервів, що дозволяє зменшити залежність підприємства від зовнішніх джерел залучення грошових коштів, забезпечити рівномірність витрачання їх у часі та за обсягами зростання чистого грошового потоку. Визначено оптимальну структуру джерел фінансових потоків підприємства за «Комбінованою моделлю оптимізації структури джерел фінансових потоків на основі трьох основних методів» та величину оптимального залишку грошових коштів. Запропоновано методику складання платіжного календаря, обґрунтовано заходи коротко- та довгострокового характеру для збалансування дефіциту грошового потоку підприємства. Розраховано економічний ефект оптимізації фінансових потоків.
Бібліографічний опис: Сосновська О.О. Фінансові потоки підприємства та напрями їх оптимізації / О.О.Сосновська, І.В. Міняйленко // Modern Economics. – 2019. – № 17. – С. 218-225. – DOI: https://doi.org/10.31521/ modecon.V17(2019)-35.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14812
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фінпотоки.pdfСтаття533.04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.