Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14785
Назва: Аналіз переробної промисловості України та шляхи зростання її конкурентоспроможності
Автори: Кулакова, С.Ю.
Житник, О.М.
Міняйленко, І.В.
Тематичні ключові слова: промисловість
переробна галузь
війна
конкурентоспроможність
інноваційний розвиток
Дата публікації: 27-лют-2024
Видавництво: Мукачівський державний університет
Анотація: Провідне місце серед галузей промислового сектору народного господарства посідає переробна промисловість, що посилює зацікавленість до вивчення її сучасного стану. Проведене авторами дослідження дозволяє стверджувати, що переробна промисловість України є досить перспективною галуззю. Однак зауважується, що нестабільність міжнародного ринку у наш час та невдала вітчизняна політика розвитку галузі у минулих роках призвели до значного занепаду переробної промисловості. Повномасштабна війна в Україні призводить як до величезних людських втрат, так і до матеріальних і фінансових втрат бізнесу. Зазначається, що українським підприємствам необхідно переорієнтовуватися на високотехнологічне виробництво, що до-зволить виготовляти та збувати кінцеву продукцію з більшою доданою вартістю. Ураховуючи тяжкість сучас-них умов господарювання, українським переробним підприємства варто вести свою діяльність через призму таких принципів як мобільність, гнучкість управління та інноваційність у всьому.
Бібліографічний опис: Житник О.М. Аналіз переробної промисловості України та шляхи зростання її конкурентоспроможності / О.М. Житник, С.Ю. Кулакова, І.В. Міняйленко // Економіка та суспільство. – 2024. – № 60. – DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-18.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14785
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3564-Текст статті-3481-1-10-20240315 (1).pdfСтаття471.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.