Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13558
Назва: Сутність «темного» туризму як перспективного напряму розвитку туристичних дестинацій: міжнародний досвід
Автори: Буряк, А.А.
Левченко, І.В.
Маховка, В.М.
Борисенко, К.О.
Тематичні ключові слова: туризм
темний туризм
танатотуризм
містичний туризм
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Анотація: Мета статті полягає у сутності та особливостей «темного» туризму як перспективного напряму туризму. В результаті аналізу та узагальнення праць вітчизняних та зарубіжних науковців, було визначено основні особливості даного виду туризму та його підвидів (танатотуризму, меморіального, містичного, туризму катастроф). Досліджено особливості його появи та інтересу туристів до мандрівок до місць, пов’язаних зі смертю, катастрофами, актами насильства, трагедіями, сценами смерті та злочинами проти людства, тощо. Розглянуто ресурсну базу та міжнародний досвід розвитку «темного» туризму у інших країнах світу. Обґрунтовано основні причини захоплення туристів місцями, які пов’язані з найтемнішими періодами історії суспільства вченні вважають особливістю людської природи. Досліджено міжнародний досвід розвитку «темних» видів туризму (Велика Британія, Іспанія, Польща, Чилі, Румунія, Чехія, Японія) та охарактеризовано основні об’єкти туристичного відвідування.
Бібліографічний опис: Сутність «темного» туризму як перспективного напряму розвитку туристичних дестинацій: міжнародний досвід / А.А. Буряк, І.В. Левченко, В.М. Маховка, К.О. Борисенко // Ефективна економіка. – 2022. – № 10. – DOI: http://doi.org/10.32702/2307-2105.2022.10.25.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13558
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та туризму

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Буряк_печать.pdfСтаття276.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.