Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13178
Назва: Роль університетів в інноваційному розвитку: досвід США та Канади
Автори: Чичкало-Кондрацька, І.Б.
Левченко, І.В.
Тематичні ключові слова: інновація
інноваційний розвиток
університет
підприємництво
трансфер технологій
стратегія
Дата публікації: 2023
Видавництво: International Science Group
Анотація: У сучасних стратегіях економічного розвитку регіонів США та Канади переважає спрямованість закладів вищої освіти на інновації та підприємництво, яка обумовлена ключовим внеском цих видів діяльності у зростання національної та регіональної економіки. У роботі розглядається тенденція залучення все більшої кількості американських та канадських університетів і коледжів у програми та проекти економічного розвитку, а також експерименти з різними формами реалізації власних стратегій, включаючи обов'язковий освітній елемент. Визначено переваги, які бізнес-партнери можуть отримати від співпраці з університетом. Організації можуть зв’язуватися з провідними світовими дослідниками, щоб допомогти у вирішенні важливих завдань, а також брати участь і підтримувати передові дослідження в сфері галузевих інтересів. Додаткові переваги можуть включати доступ: до дослідницької інфраструктури або спеціалізованого обладнання в університеті та експертів, які можуть полегшити трансфер технологій; до стажерів і випускників, які бажають влаштуватися на роботу: до можливого фінансування через гранти або інші програми, які допомагають покрити витрати на дослідницький проект. Комплексний підхід до розвитку регіональної економіки на основі об'єднання зусиль усіх зацікавлених учасників дозволяє більшою мірою розкрити потенціал ресурсів вищої освіти для задоволення економічних потреб суспільства.
Бібліографічний опис: Чичкало-Кондрацька І.Б. Роль університетів в інноваційному розвитку: досвід США та Канади / І.Б. Чичкало-Кондрацька, І.В. Левченко // International Science Journal of Management, Economics & Finance. – 2023. – Vol. 2, № 2. – P. 1-9. – Doi: 10.46299/j.isjmef.20230202.01.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13178
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та туризму

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
j.isjmef.20230202.01.pdfСтаття319.64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.