Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13149
Назва: Інтермедійний код гастронімів у жанрі меню: вивчення іншомовних слів під час віртуальної екскурсії
Автори: Галаур, С.П.
Тематичні ключові слова: віртуальна екскурсія
гастрономічний дискурс
інтермедійний дискурс
густативний код
гастронім
екзотизм
варваризм
стилістичні тропи
стилістичні фігури
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет імені Михайла Драгоманова
Анотація: Для активізації пізнавальної діяльності учнів варто застосовувати цікаві форми уроків та творчі методи здобуття лінгвістичних знань. Стаття є спробою представлення такого уроку й таких методів на ньому – віртуальної екскурсії ресторанами та кав’ярнями з метою вивчення іншомовних слів. Віртуальна екскурсія репрезентована як така, що дає змогу успішно поповнити словниковий запас рідної та іноземних мов, які вивчають учні у школі, зрозуміти прагматичний потенціал слова. Метою статті є аналіз меню як традиційного жанру гастрономічного дискурсу, технології перекодування смаку в мовних засобах та з’ясування впливу на реципієнта інтермедійних одиниць цього різновиду соціальної комунікації
Бібліографічний опис: Галаур С.П. Інтермедійний код гастронімів у жанрі меню: вивчення іншомовних слів під час віртуальної екскурсії / С.П. Галаур // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.Серія 5. Педагогічні науки: реалії та перспективи. – 2023. – Вип. 92. Т. 2. – С. 22–25. – DOI https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series5.2023.92.2.05
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13149
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального мовознавства та іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
92_Галаур.pdfСтаття322.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.