Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13149
Назва: | Інтермедійний код гастронімів у жанрі меню: вивчення іншомовних слів під час віртуальної екскурсії |
Автори: | Галаур, С.П. |
Тематичні ключові слова: | віртуальна екскурсія гастрономічний дискурс інтермедійний дискурс густативний код гастронім екзотизм варваризм стилістичні тропи стилістичні фігури |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Український державний університет імені Михайла Драгоманова |
Анотація: | Для активізації пізнавальної діяльності учнів варто застосовувати цікаві форми уроків та творчі методи здобуття лінгвістичних знань. Стаття є спробою представлення такого уроку й таких методів на ньому – віртуальної екскурсії ресторанами та кав’ярнями з метою вивчення іншомовних слів. Віртуальна екскурсія репрезентована як така, що дає змогу успішно поповнити словниковий запас рідної та іноземних мов, які вивчають учні у школі, зрозуміти прагматичний потенціал слова. Метою статті є аналіз меню як традиційного жанру гастрономічного дискурсу, технології перекодування смаку в мовних засобах та з’ясування впливу на реципієнта інтермедійних одиниць цього різновиду соціальної комунікації |
Бібліографічний опис: | Галаур С.П. Інтермедійний код гастронімів у жанрі меню: вивчення іншомовних слів під час віртуальної екскурсії / С.П. Галаур // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.Серія 5. Педагогічні науки: реалії та перспективи. – 2023. – Вип. 92. Т. 2. – С. 22–25. – DOI https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series5.2023.92.2.05 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/13149 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра загального мовознавства та іноземних мов |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
92_Галаур.pdf | Стаття | 322.1 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.