Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12876
Назва: Соціальна інклюзія як важливий аспект інноваційного розвитку в просторовому плануванні
Автори: Макуха, О.В.
Тематичні ключові слова: соціальна інклюзія
просторове планування
сталий розвиток
соціальне житло
інноваційні підходи
групи населення
інфраструктура
громадський простір
Дата публікації: 26-тра-2023
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Це дослідження розглядає роль соціальної інклюзії як важливого аспекту інноваційного розвитку в просторовому плануванні. Висвітлюється поняття соціальної інклюзії, його значення та вплив на створення рівних умов для всіх груп населення. Зокрема, акцентується увага на соціальній інклюзії у контексті просторового планування міст та регіонів. Презентується європейський досвід в галузі соціальної інклюзії в просторовому плануванні та надаються приклади інноваційних підходів, що впроваджуються в країнах Європи. Зокрема, розглядаються різні аспекти соціальної інклюзії, такі як доступ до житла, розвиток інфраструктури та громадського простору, сприяння включенню маргіналізованих груп населення та забезпечення соціальної справедливості. Крім того, стаття аналізує український досвід в галузі соціальної інклюзії та просторового планування. Розглядаються досягнення, проблеми та потенціал розвитку соціальної інклюзії в Україні. Звертається увага на необхідність інтегрованих підходів, співпраці між різними зацікавленими сторонами та забезпечення сталості розвитку.
Бібліографічний опис: Макуха О. Соціальна інклюзія як важливий аспект інноваційного розвитку в просторовому плануванні / О. Макуха // Просторове планування для майбутнього України : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф., 25–26 трав. 2023 р. – Полтава : Національний університет імені Юрія Кондратюка, 2023. – С. 70–73.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12876
Розташовується у зібраннях:Кафедра містобудування та архітектури

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnyk 26 трав 2023-70-73.pdfтези214.66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.