Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12040
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧайкіна, А.О.-
dc.contributor.authorМусієнко, Ю.С.-
dc.date.accessioned2023-04-21T08:09:23Z-
dc.date.available2023-04-21T08:09:23Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/12040-
dc.descriptionChaikina A. Problems and perspectives of environmental innovations implementation in an agricultural enterprise / A. Chaikina, Y. Musiienko // Економіка і регіон. – 2022. – № 3 (86). – С. 46–50. – DOI: 10.26906/EiR.2022.3(86).2646.uk_UA
dc.description.abstractThe article revealed that the implementation of eco-innovations has certain features, in particular, firstly, ecological innovations allow reducing the impact on the environment; secondly, environmental innovations go beyond the traditional organizational boundaries of innovation within the enterprise and allow to involve wider social mechanisms that cause changes in existing structures; thirdly, they relate to innovations in changing the composition of products, namely the production of products from environmentally friendly materials or secondary raw materials. It has been proven that enterprises that have chosen the European path of development must adhere to the principles and guidelines of European countries regarding the greening of agricultural enterprises, namely: sustainable development, which equally takes into account economic, social and ecological components; avoidance of negative impacts on the environment as a result of economic activity, taking into account remote impacts on the environment; rejection of projects that involve intervention in natural systems, if their impact on the environment is unpredictable. The authors determined that the main factors that motivate agribusiness to implement ecological innovations are the opportunity to reduce costs for the agricultural products production, risks of territory pollution, increase productivity and product quality, maximize efficiency, i.e. achieve environmental goals at minimum costs, reduce the cost of agricultural products, rational use natural resources, meeting the demand for ecologically clean products. It was found that enterprises that implement ecological innovations ensure sustainable development of the enterprise in the long term. And the result of the introduction of eco-innovations will be positive not only for the enterprise, but also directly for consumers, society and the state as a whole.uk_UA
dc.description.abstractУ статті виявлено, що впровадження еко-інновацій має певні особливості, зокрема, по-перше, екологічні інновації дозволяють зменшити вплив на навколишнє середовище; по-друге, екологічні інновації виходять за межі традиційних організаційних меж інновацій всередині підприємства та дозволяють залучати ширші соціальні механізми, які викликають зміни в існуючих структурах; по-третє, стосуються інновацій у зміні складу продукції, а саме виготовлення продукції з екологічно чистих матеріалів або вторинної сировини. Доведено, що підприємства, які обрали європейський шлях розвитку мають дотримуватись принципів та орієнтирів європейських країн щодо екологізації аграрних підприємств, а саме: сталого розвитку, який однаково враховує економічні, соціальні та екологічні компоненти; уникнення негативних впливів на навколишнє середовище внаслідок господарської діяльності з урахуванням віддалених впливів на навколишнє середовище; відмова від проектів, які пов’язані із втручанням у природні системи, якщо їх вплив на довкілля є непередбачуваним. Авторами визначено, що основними факторами, які спонукають агробізнес до впровадження екологічних інновацій є можливість зменшити витрати на виробництво сільськогосподарської продукції, ризиків забруднення території, підвищення урожайності та якості продукції, максимізація ефективності, тобто досягнення екологічних цілей за мінімальних витрат, зменшення вартості агропродукції, раціональне використання природних ресурсів, задоволення попиту на екологічно чисту продукцію. Доведено, що уповільнюють впровадження екологічних інновацій на аграрних підприємствах відсутність заходів стимулювання інноваційної екологізації виробництва, нерозвинутий ринок екологічних інновацій та відсутність достатніх фінансових ресурсів для зміни техніко-технологічних процесів, що можливо вирішити лише за умови співпраці всіх учасників органічного виробництва. Було виявлено, що підприємства, які впроваджують екологічні інновації забезпечують сталий розвиток підприємства в довгостроковій перспективі. А результат від впровадження еко-інновацій буде позитивний не тільки для підприємства, а й безпосередньо для споживачів, суспільства і держави в цілому.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherНаціональний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"uk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectsustainable developmentuk_UA
dc.subjectecological innovationsuk_UA
dc.subjectagribusinessuk_UA
dc.subjecteco-innovative technologiesuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectсталий розвитокuk_UA
dc.subjectекологічні інноваціїuk_UA
dc.subjectагробізнесuk_UA
dc.subjectеко-інноваційні технологіїuk_UA
dc.titleProblems and perspectives of environmental innovations implementation in an agricultural enterprise = Проблеми та перспективи впровадження екологічних інновацій на аграрному підприємствіuk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc330.341.1-
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту і логістики
Економіка і регіон. 2022. № 3 (86)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3_86_2022-46-50.pdfстаття516.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.