Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11409
Назва: Постать Григорія Сковороди: між розмаїттям образів та дійсністю
Автори: Чернишов, В.В.
Тематичні ключові слова: Григорій Сковорода
життя та творчість Сковороди
Дата публікації: гру-2022
Видавництво: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"
Анотація: Уже більше двохсот років, довкола життя, науки та творчого доробку Г.С. Сковороди точаться запеклі наукові (і не тільки) дискусії. Численні дослідники, у фокус уваги яких, так чи так, потрапив Сковорода і його творчість, намагаються осягнути його постать і ті тексти, які вийшли з під його пера. Результатом цих досліджень і дискусій стала поява великої дослідницької літератури, яка мала на меті прояснити і пояснити як фігуру Сковороди, так і його науку, витлумачити для «сучасного читача» незрозуміле у доробку мислителя. Проте, не без жалю, варто зазначити, що збільшення обсягу дослідницької літератури та інших публікацій, присвячених Сковороді, далеко не завжди призводило до прояснення його постаті, науки, так само як переклади його творів сучасними мовами часто не тільки не прояснюють, а навпаки затемнюють зміст його творів.
Бібліографічний опис: Чернишов В.В. Постать Григорія Сковороди: між розмаїттям образів та дійсністю / В.В, Чернишов // Сучасні рецепції світоглядно-ціннісних орієнтирів Григорія Сковороди : кол. моногр. / за заг. ред. Д.С. Луніна. – Полтава : Нац. ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2022. – С. 136-160.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11409
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального мовознавства та іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія_Сковорода_136-160.pdfчастина монографії406.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.