Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11327
Назва: Особливості маркування товарів в Україні
Автори: Васюта, В.Б.
Калембет, А.В.
Гвоздецька, Є.М
Тематичні ключові слова: маркування
споживач
виробник
воєнний стан
якість продукції
безпека продукції
упаковка
Дата публікації: 2022
Видавництво: Хмельницькй національний університет
Анотація: У статті висвітлюються питання маркування в Україні, його особливості та правила. Проаналізовані основні закони України, що регламентують процес маркування. Розкрито поняття «маркування» як вид інформації про товар, який хоче придбати споживач. Автори наголошують, що Конституцією України чітко встановлюється правило, що кожен має право на доступ до достовірної інформації про якість харчових продуктів та предметів побуту. Відповідно до цього жоден виробник не має права нехтувати цим правом споживача. Особливу увагу приділено правилу щодо маркування в Україні виключно українською мовою, що передбачено у Законі України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Розглянуто основні цілі упаковки, а саме, захист предмета торгівлі і гарантія її цілісності, зручне транспортування і зберігання та практичність використання, що є важливим з екологічної точки зору. Зазначено основні особливості маркування на період воєнного стану. Важливим засобом протидії поширенню контрафактної і фальсифікованої продукції, на думку авторів, є саме маркування. Цим вирішується проблема забезпечення якості і безпеки продукції
Бібліографічний опис: Васюта В.Б. Особливості маркування товарів в Україні / В.Б. Васюта, А.В. Калембет, Є.М. Гвоздецька // Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Економічні науки. – 2022. – № 6. Т. 1. – С. 30-34. – URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wp-content/uploads/2023/01/2022-312-61-04.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11327
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття.pdfСтаття416.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.