Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10552
Назва: Лабораторні дослідження структури газодинамічних потоків
Автори: Гузик, Д.В.
Череднікова, О.В.
Мілейковський, В.О.
Сопільник, М.І.
Приймак, О.В.
Тематичні ключові слова: витяжна вентиляція
витяжні пристрої
гідрогазодинаміка
спектр всмоктування
шумові характеристики
Дата публікації: 2021
Видавництво: Київський національний університет будівництва і архітектури
Анотація: У статті ставиться питання необхідності вдосконалення конструкції та рекомендацій з установки витяжних вентиляційних пристроїв. Зроблено аналіз останніх досліджень та публікацій, що були присвячені розгляду теоретичних й практичних аспектів руху газодинамічних потоків в системах вентиляції і висвітлені в працях як вітчизняних так і зарубіжних вчених. Наведені головні вимоги до витяжних вентиляційних пристроїв. Розглянуто різні пристрої витяжної вентиляції. Сформульовані цілі і необхідність проведення експериментів з дослідження впливу насадок на формування руху повітря біля них. Представлено конструкцію стенду на якому проводилися досліди в лабораторії кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Наведено результати стендових випробувань різноманітних вентиляційних насадок на аеродинамічні та акустичні показники. Проведені досліди, зроблено їх аналіз та порівняння. Зроблені основні висновки за результатами проведених лабораторних експериментів. Доведена необхідність і перспективи подальших досліджень з поставлених питань.
Бібліографічний опис: Лабораторні дослідження структури газодинамічних потоків / Д.В. Гузик, В.О. Мілейковський, О.В. Череднікова, М.І. Сопільник, О.В. Приймак // Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання : наук.-техн. зб. – К. : КНУБА, 2021. – Вип. 38. – С. 29-36.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10552
Розташовується у зібраннях:Кафедра теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
253754-Текст статті-586742-1-10-20220414.pdfстаття1.03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.