Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10479
Назва: Роль іноземного інвестування як засіб забезпечення стійкого і стабільного економічного зростання в Україні
Автори: Дмитренко, А.В.
Фурманчук, О.С.
Тематичні ключові слова: інвестиції
іноземні інвестиції
інвестиційний клімат
економіка
суб’єкт підприємництва
кореляційний зв'язок
факторний аналіз
Дата публікації: 20-кві-2022
Видавництво: BoScience Publisher, Chicago, USA
Анотація: Дослідження присвячено проведенню аналізу прямих іноземних інвестицій у вітчизняній економіці та обґрунтуванню передумов необхідності їх залучення. Розкрито значення іноземного інвестування для економіки України та визначено сутнісні характеристики прямих іноземних інвестицій. З цією метою було проаналізовано сучасний стан прямих іноземних інвестицій у вітчизняну економіку й обґрунтовано передумови необхідності їх залучення. Проаналізовано надходження прямих іноземних інвестицій в економіку країни та з України за різними ознаками. За допомогою статистичних методів визначено структуру та динаміку прямих іноземних інвестицій за видами економічної діяльності та країнами-інвесторами. При досягненні поставленої мети використано сукупність загальнонаукових та спеціальних методів дослідження, зокрема: індукція та дедукція, групування, узагальнення, порівняння, комплексний та системний підходи. Дослідження показали, що саме за допомогою залучення прямих іноземних інвестицій забезпечується зростання економіки держави, добробуту населення, зменшення зовнішніх боргів країни та ефективні державні капіталовкладення. З урахуванням цього сформовано передумови необхідності залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України, в контексті стимулювання та активізації вітчизняної підприємницької діяльності.
Бібліографічний опис: Дмитренко А.В. Роль іноземного інвестування як засіб забезпечення стійкого і стабільного економічного зростання в Україні / А.В. Дмитренко, О.С. Фурманчук // Modern directions of scientific research development : proceedings of the 11th International scientific and practical conference. – Chicago : BoScience Publisher, 2022. – P. 21-27. – URL: https://sci-conf.com.ua/xi-mezhdunarodnaya-nauchno-prakticheskaya-konferentsiyamodern-directions-of-scientific-research-development-20-22-aprelya-2022-godachikago-ssha-arhiv/.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10479
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези Дмитренко_Фурманчук Чикаго квітень 2022р..docxтези28.3 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.