Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10461
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Комеліна, О.В. | - |
dc.contributor.author | Гришко, В.В. | - |
dc.contributor.author | Лега, М. | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-19T06:05:24Z | - |
dc.date.available | 2022-05-19T06:05:24Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10461 | - |
dc.description | Комеліна О. Перспективи розвитку ринку органічного виробництва в Україні / О. Комеліна, В. Гришко, М. Лега. // Економіка і регіон. – 2021. – № 3 (82). – С. 6-1. – DOI 10.26906/EiR.2021.3(82).2357 | uk_UA |
dc.description.abstract | Проаналізовано органічний ринок України та відповідно до світового досвіду за науковими підходами виділено чотири основні етапи утворення й розвитку ринку органічних товарів. Держава сприяє розвитку та регулює діяльність виробників органічних товарів за допомогою законів і відповідних нормативно-правових актів. Крім того, виділено найпоширеніші базові регулюючі стандарти й правила, що діють у країнах Європейського Союзу. З досвіду державного регулювання та підтримки органічного виробництва в інших країнах такі господарства не повинні обмежуватися тільки сертифікаційною й інспекційною діяльністю. Уже на етапі проходження виробниками сертифікації стандартів якості органічної продукції було б доцільним надавати компенсацію витрат на сертифікацію, а також виробникам, які мають статус «органічних», особливо на перших етапах розвитку, слід надавати податкові та інші фінансові преференції, в тому числі й за рахунок прямого субсидіювання виробництва як напряму, що має безперечну перевагу для суспільства як з екологічної, так і з соціальної точок зору, а також як фактора диверсифікації продовольчого ринку, що відкриває нові можливості для підприємництва і забезпечує споживачів більш різноманітними продуктами харчування та сприяє створенню нових робочих місць. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" | uk_UA |
dc.subject | органічне виробництво | uk_UA |
dc.subject | органічна продукція | uk_UA |
dc.subject | сертифікація | uk_UA |
dc.subject | продовольчий ринок | uk_UA |
dc.title | Перспективи розвитку ринку органічного виробництва в Україні | uk_UA |
dc.type | Наукові статті | uk_UA |
dc.identifier.udc | 631.147:338.43 | - |
Розташовується у зібраннях: | Економіка і регіон. 2021. № 3 (82) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3_82_2021(1).pdf | Наукова стаття | 1.14 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.