Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10461
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКомеліна, О.В.-
dc.contributor.authorГришко, В.В.-
dc.contributor.authorЛега, М.-
dc.date.accessioned2022-05-19T06:05:24Z-
dc.date.available2022-05-19T06:05:24Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10461-
dc.descriptionКомеліна О. Перспективи розвитку ринку органічного виробництва в Україні / О. Комеліна, В. Гришко, М. Лега. // Економіка і регіон. – 2021. – № 3 (82). – С. 6-1. – DOI 10.26906/EiR.2021.3(82).2357uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано органічний ринок України та відповідно до світового досвіду за науковими підходами виділено чотири основні етапи утворення й розвитку ринку органічних товарів. Держава сприяє розвитку та регулює діяльність виробників органічних товарів за допомогою законів і відповідних нормативно-правових актів. Крім того, виділено найпоширеніші базові регулюючі стандарти й правила, що діють у країнах Європейського Союзу. З досвіду державного регулювання та підтримки органічного виробництва в інших країнах такі господарства не повинні обмежуватися тільки сертифікаційною й інспекційною діяльністю. Уже на етапі проходження виробниками сертифікації стандартів якості органічної продукції було б доцільним надавати компенсацію витрат на сертифікацію, а також виробникам, які мають статус «органічних», особливо на перших етапах розвитку, слід надавати податкові та інші фінансові преференції, в тому числі й за рахунок прямого субсидіювання виробництва як напряму, що має безперечну перевагу для суспільства як з екологічної, так і з соціальної точок зору, а також як фактора диверсифікації продовольчого ринку, що відкриває нові можливості для підприємництва і забезпечує споживачів більш різноманітними продуктами харчування та сприяє створенню нових робочих місць.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"uk_UA
dc.subjectорганічне виробництвоuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectсертифікаціяuk_UA
dc.subjectпродовольчий ринокuk_UA
dc.titleПерспективи розвитку ринку органічного виробництва в Україніuk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc631.147:338.43-
Розташовується у зібраннях:Економіка і регіон. 2021. № 3 (82)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3_82_2021(1).pdfНаукова стаття1.14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.