Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10440
Назва: Вплив використання кредитних послуг на фінансову безпеку домогосподарств в Україні
Автори: Єгоричева, С.Б
Вертебний, І.В.
Тематичні ключові слова: домогосподарство
фінансова безпека
загрози
кредитні послуги
фінансові установи
процентні ставки
захист фінансових інтересів
Дата публікації: гру-2021
Видавництво: Університет банківської справи
Анотація: Метою статті є оцінювання впливу використання кредитних послуг на сучасний стан фінансової безпеки домогосподарств в Україні. Під фінансовою безпекою домогосподарства пропонується розуміти захищеність його фінансових інтересів, що визначаються потребами його членів у гідному житті та всебічному розвитку, від зовнішніх загроз та внутрішніх дестабілізуючих чинників. Визначено тенденцію до зростання обсягів кредитування фізичних осіб фінансовими установами та особливо – фінансовими компаніями, яку не змінила і ситуації пандемії, при цьому середні показники боргового навантаження домогосподарств залишаються незначними. Відзначено особливу фінансову незахищеність клієнтів фінансових компаній у зв’язку з заплутаними умовами кредитування та надзвичайно високими реальними відсотковими ставками. Доведено, що вплив використання кредитних послуг на фінансову безпеку домогосподарств є неоднозначним, оскільки залежить від свідомого відношення як фізичних осіб, так і фінансових установ-кредиторів, до визначення обсягів необхідного кредиту, його строків та рівня кредитоспроможності позичальників. Для обох сторін кредитних відносин виникають помітні ризики, законодавче врегулювання яких останнім часом суттєво вдосконалило захист фінансових інтересів фізичних осіб-позичальників, що сприятиме підтриманню достатнього рівня фінансової безпеки їх домогосподарств.
Бібліографічний опис: Єгоричева С.Б. Вплив використання кредитних послуг на фінансову безпеку домогосподарств в Україні / С.Б. Єгоричева, І.В. Вертебний // Університету банківської справи. – 2021. – № 3. – С. 67-74.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10440
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття у Віснику.pdf282.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.