Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10439
Назва: Економічна безпека кредитних спілок в Україні
Автори: Єгоричева, С.Б.
Тематичні ключові слова: кредитна спілка
кредитний кооператив
економічна безпека
загроза
неприбуткова організація
регулювання
Дата публікації: вер-2021
Видавництво: Університет банківської справи
Анотація: Досліджено зміст поняття економічної безпеки кредитних спілок як захищеності її економічних інтересів, що випливають з кооперативної природи такої спілки, від загроз, котрі можуть завадити ефективному використанню всіх видів її ресурсів для досягнення мети створення – найповнішого задоволення фінансових потреб членів-власників. Виділено зовнішні політичні, соціально-економічні, регуляторно-правові, технічні, інформаційні та інші загрози функціонування кредитних спілок. Наголошено на особливій важливості для забезпечення їх економічної безпеки інституційного середовища, яке, одночасно, здатне породжувати і регуляторно-правові загрози. Виявлено причини того, що саме кредитні спілки виявилися найбільш вразливими до карантинних обмежень. Проаналізовано внутрішні загрози, що генеруються функціонуванням кредитних спілок, з одного боку, як організацій, а з іншого – як фінансових посередників.
Бібліографічний опис: Єгоричева С.Б. Економічна безпека кредитних спілок в Україні / С.Б. Єгоричева // Вісник Університет банківської справи. – 2021. – № 2. – С. 49-58.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10439
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття у журналі.pdf558.47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.