Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10318
Назва: Іншомовні запозичення як фактор формування сучасного англійськомовного соціально-політичного дискурсу
Автори: Таловиря, Г.М.
Болотнікова, А.П.
Тематичні ключові слова: англійська мова
зовнішнє запозичення
англіськомовний соціально-політичний дискурс
словотвір
Дата публікації: 2021
Видавництво: Міжнародний гуманітарний університет, м. Одеса
Анотація: Стаття аналізує особливості розширення і збагачення сучасного англійськомовного соціально-політичного дискурсу за допомогою зовнішніх запозичень. Інтенсивний темп сучасного життя, всесвітня глобалізація і мультикультуралізація слугують беззаперечними потужними чинниками активного наповнення лексичного запасу англійської мови як за рахунок запозичення цілісних мовних одиниць, так і завдяки присвоєнню окремих іншомовних морфем. Останні у поєднанні з власне англійськими лексичними одиницями породжують нові. Постійне активне наповнення словникового запасу новими словами дозволяє англійській мові повсякчас поповнювати свій прагматичний ресурс і тим самим якісно забезпечувати потреби як її носіїв, так і людей, для яких ця мова не є рідною. На даному етапі збагачення словникового запасу анг лійської мови найпомітнішою його особливістю є досить швидке асимілювання іншомовних слів і окремих морфем. У статті проаналізовано походження, роль і значення запозичених морфем у створенні нових слів. Метою цього дослідження також є виокремлення соціальних та політичних аспектів життя, які найчастіше слугують джерелами запозичень. Крім того, в дослідженні розглянуто, яким чином різноманітні сучасні вищезгадані події впливають на обсяг та інтенсивність появи нових іншомовних запозичень, а також висвітлений фактор впливу соціально-політичного життя на вибір мов, які стають активними донорами слів і морфем для англійської мови.
Бібліографічний опис: Таловиря Г.М. Іншомовні запозичення як фактор формування сучасного англійськомовного соціально-політичного дискурсу / Г.М. Таловиря, А.П. Болотнікова // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Філологія. – 2021. – № 51. Т. 3. – С. 74-77.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10318
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального мовознавства та іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vestnik-philology_№51_3_2021_Таловиря.pdfстаття467.34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.