Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10275
Назва: Реалізація процесуального підходу до контролю в навчанні перекладу майбутніх філологів
Автори: Король, Т.Г.
Тематичні ключові слова: процесуальний підхід
процес перекладу
продукт перекладу
контроль
майбутні філологи
Дата публікації: 2019
Видавництво: Національний університет "Чернігівський колегіум імені Т.Г. Шевченка"
Анотація: Залучення основних положень процесуального підходу до контролю перекладацької компетентності майбутніх філологів, дозволить підвищити об’єктивність й інформативність отриманих результатів та переглянути й оптимізувати перебіг навчання перекладу у вітчизняних ЗВО загалом. Тож мета цієї роботи полягає в обґрунтуванні доцільності й раціональності застосування процесуального підходу до організації контролю в навчанні перекладу майбутніх філологів та окресленні безпосередніх шляхів його реалізації в умовах вітчизняних ЗВО. Методологічну основу цього дослідження становлять праці в галузі психолінгвістики, когнітивної психології, теорії й практики перекладу та перекладацької лінгводидактики, присвячені всебічному вивченню особливостей процесу перекладу як складної ситуативно зумовленої креативної мовленнєво-когнітивної діяльності. Наукова новизна представленої праці пов’язана з відбором та інтерпретацією засобів і прийомів вивчення перебігу процесу перекладу з метою їх адаптації для реалізації контролю в навчанні перекладу як виду діяльності.
Бібліографічний опис: Король Т.Г. Реалізація процесуального підходу до контролю в навчанні перекладу майбутніх філологів / Т.Г. Король // Вісник Національного університету «Чернігівський колегіум імені Т. Г. Шевченка». Серія: Педагогічні науки. – 2019. – Вип. 5(161). – С. 101–104.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/10275
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального мовознавства та іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Король-стаття.pdf757.44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.