Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14449
Назва: Рефлексія як складник фахової компетентності майбутніх перекладачів
Автори: Ніколаєнко, Ю.О.
Тематичні ключові слова: рефлексія
професійна рефлексія
фахова компетентність перекладача
формування рефлексивних умінь
Дата публікації: 2023
Видавництво: Міжнародний гуманітарний університет, м. Одеса
Анотація: У статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти формування рефлексії як складника фахової компетентності майбутніх перекладачів. На основі аналізу наукових джерел з’ясовано, що рефлексія як здатність особистості до самоаналізу є важливим чинником професійного становлення та успішної професійної самореалізації фахівця. Це особливо актуально для перекладацької діяльності, оскільки якісна інтерпретація текстів потребує креативного підходу, гнучкості та активної позиції перекладача, який здатний критично аналізувати та регулювати власні дії у процесі перекладу. У контексті дослідження рефлексія перекладача розглядається як інтегральна якість особистості, що ґрунтується на здатності до самоаналізу, самооцінювання і саморегуляції у процесі вирішення перекладацьких завдань, пов’язаних із інтерпретацією текстів та здійсненням посередницької діяльності у міжкультурній комунікації між представниками різних лінгвокультурних соціумів. Це дає підстави вважати рефлексію вагомим складником фахової компетентності перекладача.
Бібліографічний опис: Ніколаєнко Ю.О. Рефлексія як складник фахової компетентності майбутніх перекладачів / Ю.О. Ніколаєнко // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Філологія : зб. наук. пр. – Одеса: Гельветика, 2023. – Вип. 62, Т. 3. – С. 22 – 25. – https://doi.org/10.32782/2409-1154.2023.62.3.6
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/14449
Розташовується у зібраннях:Кафедра германської філології та перекладу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdfнаукова стаття369.56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.