Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9475
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКулакова, С.Ю.-
dc.contributor.authorЧевганова, В.Я.-
dc.contributor.authorСтеценко, Ю.В.-
dc.date.accessioned2021-07-09T08:04:23Z-
dc.date.available2021-07-09T08:04:23Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/9475-
dc.descriptionKulakova S.Yu. The Evaluation of the Risk Tolerance Impact on the Enterprise Efficiency / S.Yu. Kulakova, V.Ya. Chevhanova, Yu.V. Stetsenko // Економіка і регіон. – 2021. – Вип. 3 (78). – С. 28-39. – DOI 10.26906/EIR.2020.3(78).1994uk_UA
dc.description.abstractThe analysis of scientific literature made it possible to systematize modern approaches to the interpretation of the category of «enterprise risk resistance». Thus, the article provides a comparative analysis of the categories «risk», «resistance», «enterprise risk resistance», identifies their common features and differences, and proposes a three-level model of enterprise security. Since the level of enterprise resistance to risk is determined by the level of stability for each component, it is proposed to determine the integral riskiness indicator as the weighted average value of indicators characterizing the current, tactical and strategic level of enterprise resistance to risk.uk_UA
dc.description.abstractАналіз наукової літератури дозволив систематизувати сучасні підходи до трактування категорії «ризикостійкість підприємства». Було визначено, що багато економістів ототожнюють поняття «ризик», «стійкість» та «ризикостійкість підприємства». Тому виконано порівняльний аналіз категорій «ризик», «стійкість» і «ризикостійкість підприємства», виявленя їхні спільні риси та відмінності, що дозволило авторам визначити ризикостійкість як системну характеристику підприємства, яка кількісно визначає його найбільш важливі внутрішні та зовнішні взаємодії в ієрархічній системі та можливості функціонування і розвитку в умовах нечіткого середовища. Її оцінний показник – рівень ризикостійкості – є моментним показником, котрий характеризує конкретну економічну ситуацію, що склалася в певний момент часу під впливом об’єктивних і суб’єктивних факторів. Визначено три складові ризикостійкості: фінансова стійкість, ринкова стійкість та виробнича стійкість. Дано коротку їх характеристику. Оскільки рівень ризикостійкості встановлювати рівнем стійкості за кожною складовою, запропоновано інтегральний показник ризикостійкості визначати як середньозважене значення з показників, що характеризують поточний, тактичний і стратегічний рівень ризикостійкості. Виявлено склад показників, що визначають рівень ризикостійкості за кожною складовою, їхню вагомість, алгоритм їх оцінювання. Пропонований методологічний підхід до оцінювання ризикостійкості підприємства дозволить оцінити загальний рівень його ризикостійкості, а також на основі причинно-наслідкових зв’язків визначити ключові ударні акценти, активація яких дасть змогу підвищити фінансові результати діяльності підприємства в довгостроковій перспективі.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherНаціональний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"uk_UA
dc.subjectriskuk_UA
dc.subjectenterprise risk resistanceuk_UA
dc.subjectcomponents of enterprise risk resistanceuk_UA
dc.subjectenterprise riskresistance indexuk_UA
dc.subjectризикuk_UA
dc.subjectризикостійкість підприємстваuk_UA
dc.subjectскладові ризикостійкостіuk_UA
dc.subjectіндекс ризикостійкостіuk_UA
dc.titleThe Evaluation of the Risk Tolerance Impact on the Enterprise Efficiency = Оцінювання впливу ризикостійкості на ефективність діяльності підприємстваuk_UA
dc.typeНаукові статтіuk_UA
dc.identifier.udc658:338.2-
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, підприємництва та маркетингу
Економіка і регіон. 2020. № 3 (78)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЕіР_3_78_Кулакова.pdfСтаття550.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.