Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11569
Назва: Фізичні вправи при хронічному обструктивному захворюванні легень як дієвий метод реабілітації
Автори: Левков, А.А
Клеценко, Л.В.
Вишар, Є.В.
Тематичні ключові слова: хронічне обструктивне захворювання легень
фізичні вправи
реабілітація
лікування
Дата публікації: 27-жов-2022
Видавництво: Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди
Анотація: Хронічне обструктивне захворювання легень є однією з найчастіших причин смерті в світі, заподіює колосальні соціально-економічні та моральні збитки. Висока вартість лікування, тривала втрата працездатності та значне поширення хронічних захворювань органів дихання в Україні та світі зумовлюють постійний запит суспільства на вдосконалення методів реабілітації, найдоступнішими серед яких є лікувальна фізкультура. На заняттях з лікувальної фізкультури основну увагу слід приділити таким втручанням: розтяг та збільшення амплітуди рухів у великих суглобах та грудній клітці; дихальні вправи; вправи для збільшення сили; аеробні вправи тощо. Доцільність і обсяг застосування інших засобів фізичної терапії при порушенні діяльності дихальної системи необхідно розглядати в індивідуальному порядку.
Бібліографічний опис: Клеценко Л.В. Фізичні вправи при хронічному обструктивному захворюванні легень як дієвий метод реабілітації / Л.В. Клеценко, Є.В. Вишар, А.А. Левков // Фізична культура і спорт. Виклики сучасності : зб. тез доп. ІІ наук. практ. конф., 27-28 жовт. 2022 р. – Х. : ХНПУ, 2022. – С. 22-27.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11569
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної терапії та ерготерапії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірка тез_2022_22-27.pdfтези1.16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.