Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11402
Назва: Проблема фінансово-економічної обізнаності населення та шляхи її розв’язання
Автори: Птащенко Л.О.
Карасташ В. І.
Станович В. В.
Тематичні ключові слова: фінансова обізнаність, особисті фінанси, фінансові продукти, інвестиції
Дата публікації: 3-гру-2013
Видавництво: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
Анотація: Зроблено висновок, що споживачі фінансових послуг мають лише базові знання та навички, використовують тільки найпростіші послуги, у фінансових питаннях довіряють родичам та знайомим, не відчувають себе комфортно ані щодо фінансових послуг, ані щодо їх провайдерів. Для розв'язання проблем низької фінансової грамотності запропоновано впровадження таких заходів: 1. Забезпечення необхідного правового регулювання прав споживачів фінансових послуг. Необхідно вдосконалити законодавство, що регламентує права споживачів та механізм їх захисту, шляхом приведення його у відповідність з європейськими стандартами. 2. З метою підвищення рівня інформаційної прозорості – внесення змін до актів законодавства в частині встановлення безумовної вимоги забезпечення дотримання прав споживачів на повну та достовірну інформацію щодо послуги, її повної ціни та складових такої вартості, пов’язаних з такою послугою ризиків і відповідальності, а також права споживача відмовитися від подальшого її отримання. 3. Створення програми «Фінансова грамотність», яка б включала в себе інформаційні блоки у формі соціальної реклами на телеканалах, листівки, статті в газетах щодо фінансових послуг, та створення call-центру з інформування населення щодо фінансових послуг, де кожен бажаючий зміг би отримати повну, достовірну та неупереджену інформацію. Впровадження цих заходів забезпечить підвищення фінансово-економічної грамотності населення, що сприятиме зростанню економічної стабільності країни в цілому.
Бібліографічний опис: Карасташ В.І. Проблема фінансово-економічної обізнаності населення та шляхи її розв’язання / В.І. Карасташ, В.В. Станович, Л.О. Птащенко // Фінансова політика та забезпечення економічної стабільності держави : матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф., 3 груд. 2013 р. – Полтава : ПолтНТУ, 2013. – C. 222-224.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11402
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
_2013-Карасташ, Станович, Птащенко.pdfтези до конференції436.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.