Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11401
Назва: Методи оцінювання рівня тіньового сектору економіки України
Автори: Птащенко, Л.О.
Носенко, М.В.
Тематичні ключові слова: тіньова економіка
податкові зобов'язання
бюджет
електричний метод
Дата публікації: 18-кві-2012
Видавництво: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
Анотація: Зроблено розрахунки та встановлено, що негативно впливав на процес детінізації економіки України за монетарним методом було переважання обсягів купівлі населенням у банках іноземної валюти, яка може виступати джерелом купівлі товарів та оплати послуг у нелегальному секторі, над обсягами її продажу банкам (на 1,47 млрд. дол. США). Разом з тим, даний показник був у 2,2 рази нижчим, ніж у січні-березні 2011 року. Зазначено, що всі методи розрахунку рівня тіньової економіки мають свої переваги та недоліки. Для об’єктивного аналізу рівня тіньової економіки в країні слід використовувати вказані методики в комплексі та удосконалювати їх.
Бібліографічний опис: Носенко М.В. Методи оцінювання рівня тіньового сектору економіки України / М.В. Носенко, Л.О. Птащенко // Фінансова безпека в системі забезпечення національних інтересів: проблеми та перспективи : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 18 квіт. 2012 р. – Полтава : ПолтНТУ, 2012. – C. 88-91.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://reposit.nupp.edu.ua/handle/PoltNTU/11401
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Птащенко, Носенко 86-88.pdfтези до конференції440.99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.